lördag, juli 01, 2006

Äntligen


Så till slut efter otaliga möten, årsmöten och sista chansen före sommarenmöten, ja och så SM i poetry slam, är den till slut här. Den ljusa, varma, vackra sommaren. Detta förklarar nog varför jag inte tillbringar så mycket tid vid datorn. Och under den ljusa, varma, vackra, svenska sommaren har jag en princip - nä flera: Att äta jordgubbar dagligen så länge de finns. På ostmackan på balkongen till frukost och till dessert och mellanmål och.... Jag älskar de bären (onödig upplysning eller hur?). En annan princip är att nedsänka sin kropp i kallvatten så få gånger som möjligt. Inte nog med att det är kallt, det är vått också. Fast nu har jag gått upp i vikt så det kanske blir mer än ett dopp i år. Alla tycker jag är jättelöjlig men jag fryser ju. Varför skall jag behöva göra det? Nordeuropas största Badkruka sa någon.
I valrörelsen är det lugnet före stormen, alla verkar ta det väldigt lugnt.
Vi som är "daglediga" får nog sysselsätta oss och åtminstone vara tillgängliga vid behov. Men det är roligt. Det blir lite fart o fläkt och man får tillfälle att prata med många kollegor. Bloggen kommer att komma ut oftare då. Min partkamrat "Bader" sticker till USA. Det är inte utan man känner ett sting av avundsjuka. Men jag stannar på min balkong och mumsar amerikansk ostkaka istället (kan skriva in receptet till den som önskar GI-variant lite socker).
Vi hörs när vi hörs och så önskar jag alla er som har semester att den blir fin!
Receptet finns i kommentarer.

1 kommentar:

Marsala sa...

Här är cheesecaken:
Smuldeg: 7 krossade digestivekex, 1 dl mandel eller nötter, malda. 75 gr smör smält. Läg smulorna i smörkastrullen och rör om väl. Pressa ut dem mot botten och kanter i en 21 cms form. Ställ i kylen.
Gör fyllningen: 300g Kvarg (Kesella), 2 ägg, ½ dl socker, rivet skal av 1 citron, Rör ihop väl, ett ägg i taget. Häll i smulbotten och in i 175 gr ugn i ca15 min. Den får inte vara för lös. Tag ut formen och öka värmen till 225.
Rör ihop 2 ½ dl gräddfil eller lätt créme fraîche med 1½ tsk vaniljsocker och bred ut över fyllningen. Sätt in i ugnen ytterligare ca. 5 min.
Serveras kall med jordgubbar och ett gott bubbelvin!