När jag hade trädgård och eget jordgubbsland, skuttade jag iväg i bara nattsärken och hämtade en näve söta,varma bär till frukost. Nu är det annorlunda. Att odla gubbar i balkonglåda ger väl ingen större avkastning. Gubbarna köper jag på torget och har jag dem inte i kylen så blir de raskt fördärvade. Så vad göra?
Jag älskar våra svenska, goda bär. I en tallrik yoghurt eller på en fullkornsmacka med brieost. Men när de är kylslagna så är de inte som bäst. Så jag slängde in dem i mikron helt enkelt. Vid första försöket slängde jag in dem som de var, bara en liten stund. Konstigt nog var det fluset som sög i sig all värmen. Kvalitén på solvärmen blev således något ojämn. Så nu snoppar jag av dem, kör i 10-20 sekunder och låter dem ligga en stund. Nu har jag solvarma gubbar vareviga dag!
Gubbar göre sig tydligen bäst avsnoppade....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar