Så här glad blev Sune Surdeg, när han fick stå i rumstemperatur en timme. Då hade han inte fått mat på tre veckor. Så den första skopan vetemjöl slofsade han i sig illa kvickt, och så stod han där och surade tills han fick en till. Jag lät honom stå framme för jag förväntade nån sån typ av reaktion från hans sida.
När M kom och hälsade på, bad jag honom att lukta. "Det luktar bult", sa han och...
...Ja, en frisk surdeg skall väl hellre lukta bult än vinäger. Hoppas jag. När det blir dags att träna upp armen får jag väl sätta igång att baka så det står härliga till!
När M kom och hälsade på, bad jag honom att lukta. "Det luktar bult", sa han och...
...Ja, en frisk surdeg skall väl hellre lukta bult än vinäger. Hoppas jag. När det blir dags att träna upp armen får jag väl sätta igång att baka så det står härliga till!
3 kommentarer:
Tack gode Gud! Var riktigt orolig att han har slutat sina dagar...
Ursäkta en invandrarens frågan...men vad är bult?
Kramar till dig :)
Bult är den enkla brygd man sätter på potatis, säd eller annat kolhydratrikt som får jäsa och sedan destilleras till "hembränt". Det pysslas ju lite med sånt här norröver...
Jag glömde ju socker och jäst. Det är egentligen allt man behöver. Rekommenderas inte som dricka!
Skicka en kommentar